Депутатите решиха окончателно: Няма да има референдум за евротоПарламентът не

...
Депутатите решиха окончателно: Няма да има референдум за евротоПарламентът не
Коментари Харесай

Вечерни новини: Без референдум за еврото; Всички срещу Василев заради арбитража

Депутатите взеха решение дефинитивно: Няма да има референдум за еврото
Парламентът не разреши да се организира народен референдум с въпрос „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “. Предложението официално е на Инициативен комитет, само че действително подписките се събираха от проруската „ Възраждане “ по време на предизборната акция за 49-ото Народно заседание.
Почти всички нападнаха Асен Василев поради арбитража
Депутатите от всички парламентарни групи, като се изключи „ Продължаваме промяната – Демократична България “, нападнаха финансовия министър Асен Василев за желанието му да реалокира дирекция „ Съдебна отбрана “ от своето ведомство в правосъдното. Дирекцията се занимава с всички арбитражни каузи, които води България и се слави с триумфи. Отделът е част от финансовото министерство от над 20 години.
Техническият обзор няма да изисква платени санкции
Финансовият министър Асен Василев се отхвърли от концепцията си колите да минават наложителния механически обзор единствено в случай че притежателите им са платили съответно всички санкции към КАТ. Идеята му бе заложена през „ задната врата “ на проектобюджета за 2023 година, показан от Министерство на финансите предходната седмица.
В името на „ Бранд България “: Министерството на туризма наема Фейсбук експерти
Министерството на туризма ще търси нови специалисти в региона на маркетинга, които да популяризират България в онлайн платформи като Фейсбук, YouTube и Instagram. Това оповестиха от ведомството за Economic.bg във връзка измененията в Закона за туризма, съгласно които към този момент няма да е нужно провеждането на публични поръчки за реализирането на онлайн рекламите на дестинация България.
Туристически чатбот ще споделя за забележителностите в Перник
До месец се чака да проработи туристически чатбот въз основата на генеративен изкуствен интелект, който да споделя за забележителностите в Перник. Той ще бъде изцяло безвъзмезден и наличен по 24 часа за туристите, заяви за Economic.bg Елица Стоилова, съосновател на Umni.bg, софтуерен снабдител и съветник по основаването на бота.
Гръцката Eurobank възнамерява агресия на Изток
Гръцката Eurobank Ergasias Service and Holdings SA възнамерява да разшири активността си на нови пазари. В това число влизат Саудитска Арабия, Дубай, Индия и Израел с устременост към богати клиенти, защото гръцкият заемодател се стреми да усили облагите от интернационалните действия. Това излиза наяве от изявление на заместник основния изпълнителен шеф на групата и началник на интернационалните действия на Eurobank Ставрос Йоану пред Bloomberg.
Българска социалистическа партия предлага някогашен шеф на Фонд „ Земеделие “ за шеф на Българска народна банка
Финансистът Николай Каварджиклиев е претендентът на Българска социалистическа партия за гуверньор на Българската национална банка. Той ще се състезава за позицията с сегашния шеф на централната банка Димитър Радев, номинация на ГЕРБ, и с претендента на „ Възраждане “ Любомир Христов.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР