Депутатите решават окончателно дали КЕВР да се освободи от задължението

...
Депутатите решават окончателно дали КЕВР да се освободи от задължението
Коментари Харесай

Депутатите решават дали да освободят КЕВР от задължението да определя цената на балансиращата енергия

Депутатите вземат решение дефинитивно дали КЕВР да се освободи от задължението да дефинира цената на балансиращата сила. Това ще се случи с измененията в Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила, очакван за гласоподаване в програмата на Народно събрание. 

Решението към този момент мина на второ четене от отрасловата комисия по енергетика, като поддръжка разгласи и ръководителят на КЕВР.

Народните представители ще гледат на второ четене и измененията в Кодекса на труда, с които се дефинира мястото на работа от разстояние. Измененията, които Министерски съвет предлага, касаят експлицитното уговаряне и регистриране в трудовия контракт на съответното място, от което ще се прави работата от разстояние.

Освен тези два законопроекта депутатите ще гледат на второ четене промените в Закона за висшето обучение, тези в Закона за професионалното обучение и образование, както и изменения в Закона за поощряване на заетостта. 

В програмата на Народното събрание присъстват и годишни отчети за активността на Съвета за електронни медии за 2022 година, Комисията за отбрана на персоналните данни за 2022 година и отчет за активността на КЕВР през 2022г. 

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР