Депутатите решават дали да отложат с 6 месеца влизането в

...
Депутатите решават дали да отложат с 6 месеца влизането в
Коментари Харесай

Депутатите решават дали да отложат с 6 месеца закона за горивата

Депутатите вземат решение дали да отсрочат с 6 месеца влизането в действие на така наречен закон за горивата, против който стачкуват притежателите на дребни бензиностанции и превозвачи на горива. Предложенията разделиха и огромните в сектора, предава БНР.

Днешното разискване на второ четене в Комисията за наблюдаване на приходните организации предшества окончателното гласоподаване на Закона в пленарната зала.

Промените задължават дребните бензиностанции да имат 20 хиляди лв. капитал при регистрация, още 20 хиляди лв. банкова гаранция, а продавачите на бутилирана газ да имат на склад 10 хиляди оборотни бутилки.

Малките превозвачи предизвестиха, че с новите правила са обречени на банкрут и заплашиха с блокиране на границите. Големите в сектора пък се разделиха, като Българската петролна и газова асоциация с ръководител Валентин Златев от “Лукойл-България “ ЕООД напусна Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България с ръководител Кирил Домусчиев.

Промените бяха признати на първо четене предходната седмица. За отлагането с 6 месеца гласоподаваха 112 депутата. В залата се чуха обвинявания в лобизъм и опасения за безпорядък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР