Депутатите приеха промените в Закона за опазване на обществения ред

...
Депутатите приеха промените в Закона за опазване на обществения ред
Коментари Харесай

Депутатите с окончателно решение за продажбата на билети в деня на дербитата

Депутатите одобриха измененията в Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. С това възбраната за продажба на билети в деня на огромните дербита отпада.

Досега при най-рисковите мачове, които са и най-посещавани, уредниците на огромните футболни дербита нямаха право да продават билети в деня на мачовете. Броени часове преди мачовете талони можеше да се купят единствено онлайн с банкова карта.
 Снимка 443938
Източник:

Мотивите на законодателя бяха, че по този начин няма да има скупчвания и напрежение пред касите в деня на мача. Няколко футболни клуба обаче сезираха Министерството на младежта и спорта и парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, тъй като възбраната основава усложнения за футболните почитатели.
 Поименни билети в Първа лига от новия сезон
Поименни билети в Първа лига от новия сезон

Есента ще бъде гратисен интервал за клубовете

Затова шефът на спортната комисия в Народното събрание Славчо Атанасов и спортният министър Красен Кралев проведоха полемика, на която бе решено, че текстът би трябвало да отпадне, тъй като има потребност от по-широк спор и прецизиране.

Освен възбраната за продажба на билети в деня на дербитата отпада и продажбата на персонализираните входни талони, за които преди мача се изискваше и представянето на персонална карта. Забраната за продажба на билетите и персонализираните входни талони обаче няма да отпаднат изцяло.
 Снимка 436220
Източник:

В момента работна група изготвя план на нов Закон за сигурността и сигурността по време на спортни мероприятия и следва те да бъдат включени в него, само че текстовете ще бъдат прецизирани.
 Отпадна възбраната за продажба на билети в деня на футболните дербита
Отпадна възбраната за продажба на билети в деня на футболните дербита

" За пътувания в други градове последователите се провеждат авансово, закупуват доста билети, които препродават в деня на мача "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР