Депутатите приеха промени в Закона за борба с трафика на

...
Депутатите приеха промени в Закона за борба с трафика на
Коментари Харесай

Приеха на второ четене промени в Закона за борба с трафика на хора

Депутатите одобриха промени в Закона за битка с трафика на хора на второ четене, написа Novini.bg.

``
реклама

Измененията са импортирани от Министерски съвет. Те са подбудени от нуждата за съблюдаване на интернационалните правни принадлежности, по които България е страна, както и от потребността да се отстранят несъгласия в разпореждания, които практиката е потвърдила за неприложими. Промените са свързани с развиването в институционалната рамка за противопоставяне на трафика на хора, както и с признатия от Министерски съвет Национален механизъм за ориентиране и подкрепяне на жертви на трафик.Промените, свързани с привеждане на националното законодателство с условията на интернационалните правни правила, са подбудени от нуждата за дейно използване на Конвенцията на Съвета на Европа за битка с трафика на хора.

Конвенцията вкарва наднационални минимални стандарти и механизми за отнасяне жертвите на трафик, както и за оказването на нужната им поддръжка и протекция. Конвенцията, която е в действие за Република България от 2007 година, планува така наречен интервал за възобновяване и размисъл, който се дава на жертвите на трафик на хора за в началото възобновяване след контузията, породена от трафика и употребата, за спиране на връзките с трафиканта, както и за взимане на умишлено и осведомено решение дали да спомагат за наказателното гонене на дееца. Важен миг в измененията е регламентирането на международноправния статут на Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ) като народен орган за докладване. Досега НКБТХ изпълняваше извършва тази функционалност, което постанова нуждата статутът да бъде организиран и на законодателно равнище.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР