Депутатите приеха промени в Правилника за организацията и дейността на

...
Депутатите приеха промени в Правилника за организацията и дейността на
Коментари Харесай

Народното събрание прие промени в правилника за дейността си

Депутатите одобриха промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, които плануват по-строги наказания.

Отстраняването " до " три съвещания се трансформира в премахване " за " три съвещания. Има и нови форми на държание, за които да бъдат налагани наказания, подбудени от скорошни случаи.

Новият вид наказания е прекъсване от присъединяване в сесии и съвещания на непрекъснатите делегации, интернационалните конференции или различен тип конгреси с интернационален темперамент за период до три месеца. Новата глоба е заимствана от Правилника за активността на Европейския парламент.

Искрен Митев от ПП-ДБ се обърна към " Възраждане ":

От вашата група непрестанно се чуват обиди, псувни. Част от вашето управление толерира това. Когато някой се изплюе, би трябвало да получи глоба.

Отговори му Цончо Ганев:

" Тяхната групичка е направила предложение, с цел да бъде осъдено “Възраждане ”. Браво, демократично и евроатлантически ".

Тома Биков от ГЕРБ-СДС, разяснява, че депутатите са израз на публичните групи и всеки от тях би трябвало да ги съставлява съответно.

" Не е казусът в тежестта на наказванията, а че те не се постановат дейно. Завишаването на наказванията може да докара до репресиране на опозицията. Да не стане по този начин да вкараме полицията в зала ", разяснява заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР