Депутатите приеха предложението на лидера на ДПС депутатът Делян Пеевски

...
Депутатите приеха предложението на лидера на ДПС депутатът Делян Пеевски
Коментари Харесай

Пеевски нажежи страстите в парламента, но вече е член на комисията по конституционни въпроси



Депутатите одобриха предлагането на водача на Движение за права и свободи депутатът Делян Пеевски да бъде определен за член на комисията по конституционни въпроси, а Гюнер Ахмед да бъде освободен. Предложението беше признато с гласовете на 110 депутати.

Проектът на решение за смяна в състава на комисията беше импортиран от Мустафа Карадайъ. При първото гласоподаване „ за “ гласоподаваха 65 депутати от ГЕРБ-СДС, 34 депутати от Движение за права и свободи и 11 депутати от Има Такъв Народ, а „ срещу “ – 48 депутати от ПП-ДБ и 16 депутати от Българска социалистическа партия. „ Въздържал се “ гласоподаваха 10 депутати от ПП-ДБ.

При прегласуването „ за “ гласоподаваха 64 депутати от ГЕРБ-СДС, 34 депутати от Движение за права и свободи и 11 депутати от Има Такъв Народ, а „ срещу “ – 50 депутати от ПП-ДБ, 1 народен представител от ГЕРБ-СДС и 16 депутати от Българска социалистическа партия.  „ Въздържал се “ гласоподаваха 8 депутати от ПП-ДБ.

В гласуването не взе участие групата на „ Възраждане “, а тъкмо
след решението Пеевски да стане част от комисията
по конституционни въпроси пристрастеностите в залата се нажежиха и депутати от „ Възраждане “ се събраха на парламентарната естрада, когато на нея излезе депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. При опит да изясни за какво е дал своя вот срещу Явор Божанков отново беше нападнат от „ Възраждане “.

Горещо начало имаше днешният. Причина за това стана точно Делян Пеевски и предлагането на Движение за права и свободи той да влезе в комисията по конституционни въпроси.

Предложението на Хамид Хамид в пленарната зала беше точката да бъде придвижена като четвърта, защото до момента беше подредена на седмо място в седмичната стратегия. Това разпали пристрастеностите.

„ Виждам, че Движение за права и свободи бърза с конституционната промяна на Пеевски “, разяснява самостоятелният народен представител Радостин Василев.

„ Къде е точката в дневния ред за имунитета на Бойко Борисов? “, попита Василев. Тази точка е много по-важна от „ Всемирния пощенски съвет “, означи отцепникът от Политическа партия във връзка седмичната стратегия.

Последва замяна на реплики от място.

След изявлението си Радостин Василев отиде до депутатската банка на Пеевски, последваха и остри реплики от Движение за права и свободи: „ махай се “, „ отпадък “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР