Депутатите приеха на второ четене промените в Кодекса на труда,

...
Депутатите приеха на второ четене промените в Кодекса на труда,
Коментари Харесай

Окончателно отпада хартиената трудова книжка

Депутатите одобриха на второ четене измененията в Кодекса на труда, с които окончателно отпада хартиената трудова брошура. Промените обаче ще влязат в сила на 1 юни 2025 година, с някои изключения. През това време се планува Национална агенция за приходите да надгради регистъра си като в границите на тази година служащите ще продължат да показват хартиената си брошура пред работодатели и институции.

Форматът и редът за предпазване на данните в регистъра, редът и периодите за регистриране, изтриване и засвидетелствуване на условия, изискванията за достъп до данните, както и редът и правата на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите за достъп до данни в други регистри по отношение на воденето на регистъра на заетостта, се дефинират с разпоредба, предава Българска телеграфна агенция. 

Единният електронен трудов запис е електронен документ, който съдържа данни и условия, свързани с трудовата активност на служащия или служителя, и е формален удостоверителен документ. Родителите, настойниците и попечителите на служащи и чиновници, ненавършили 18 години, имат право на достъп до съответния обединен електронен трудов запис до навършване на 18 години на детето, записаха депутатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР