Депутатите приеха на първо четене Законопроекта за марките и географските

...
Депутатите приеха на първо четене Законопроекта за марките и географските
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене Законопроекта за марките и географските означения

Депутатите одобриха на първо четене Законопроекта за марките и географските означения. Общо гласоподаваха 110 народни представители, от които " за " бяха 74, други 33 гласоподаваха " въздържал се ".

Според вносителя задачата на оферти законопроект е транспониране в националното законодателство на наредбите на европейска инструкция, с която се реализира доближаване на законодателствата на страните членки. В директивата се приема, че в страните членки следва да се вкарат главните правила, а всяка от тях да одобри лични правила, предава Българска телеграфна агенция.

С директивата се подсигурява една и съща отбрана в другите правни системи на страните членки. С наредбите на закона се уреждат изискванията и реда за регистрация на марките и географските означения, правата, произлизащи от нея, както и отбраната на тези права.

Според отчета на водещата парламентарна комисия по икономическа политика и туризъм основните промени касаят отбрана на наименованията за генезис и географските инструкции, усилване закрилата против недобросъвестните заявявания на търговски марки и дейна битка против подправянето на марките. Със закона се основават държавен указател на марките и държавен указател за географските означения. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР