Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за администрацията.

...
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за администрацията.
Коментари Харесай

На първо четене: При отсъствие на премиера ще го замества посочен от него министър

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за администрацията. Чрез него ще се уреждат кой може да замества вицепремиера, на който министър-председателят е упълномощил да извършва неговите функционалности при неявяване от страната или прилагане на отпуск, а той по справедливи аргументи не може да извършва дадените му пълномощия. Предлага се при сходен случай по своя преценка министър председателят с писмена заповед да дефинира министър от кабинета.

Проектозаконът за смяна в Закона за администрацията бе импортиран предходната седмица от Десислава Атанасова и бе гласуван в комисия на изключително съвещание предишния петък.

Промяната идва поради решението на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в ротационния кабинет да има единствено един вицепремиер - Мария Габриел. Заради това Денков и Габриел не могат по едно и също време да са заболели, в командировка или отпуск.

При дебатите съпротива и болшинство влязоха в изострен конфликт, за това има ли прикрито ръководство на страната и кой стои зад него.

Гроздан Караджов от Има Такъв Народ заподозря, че отново се прави закон за избран човек и настоя непосредствено да се запише, че става въпрос за Асен Василев. Той бил скритият министър председател.

Тошко Йорданов не се съгласи и уточни, че това бил Делян Пеевски, Василев му е вицепремиер, а учен Денков му е секретарка.В същият звук беше и позицията на „ Възраждане “.

Председателяъ ги помоли да не прекаляват с култа към личностите и да се върне дебатът. Явор Божанков от ПП/ДБ не остана задължен на „ Възраждане “:

„ Г-н ръководител, нито един път не ги прекъснахте и не се намесихме. Явно има различен претекст да не го вършиме и да не взимате отношение и това е притеснително. Не можете да оставите „ Възраждане “ да приказват за митинги, хората, които с платени рейсове и сандвичи водят едвам по 50 души пред Народното събрание и които се надяваха да се прикачат към земеделци и енергетици. Разбирам, че ги боли. Революцията се отсрочва и това ги нервира. Те нямало да разрешат това държавно управление да се случи - каква мощност. Те вадят огромните изявления, а дейностите им са мекички. Те доста приказват, а най-после става противоположното. Моля ви, влезте си в ролята си и пазете Народното събрание от тази войнстваща незначителност ”, разгласи Явор Божанков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР