Депутатите приеха минималната работна заплата да стане 510 лева. Беше

...
Депутатите приеха минималната работна заплата да стане 510 лева. Беше
Коментари Харесай

Минималната работна заплата става 510 лева

Депутатите одобриха минималната работна заплата да стане 510 лв.. Беше признато дотациите на партиите да бъде 11 лв. на автентичен глас без значение дали партията е показана в Народното събрание, или не, защото Воля отдръпна своето предложение партиите, които не са парламентарно показани да получават единствено по 1 лев.

Втори ден продължава гласуването на държавния бюджет в пленарна зала. Остават да се обсъдят преходните и заключителните разпореждания на Закона за държавния бюджет.

Вижте директното включване на Цветелина Катанска.

Освен това депутатите съумяха да одобряват на второ четене бюджетите на всички министерства, в това число и нарастването на парите за заплати в армията и Министерство на вътрешните работи със 155 млн. лв., 330 млн. лв. повече за образования, 120 милиона лв. повече за просвета.

След като депутатите стояха до три сутринта, през днешния ден дебатът стартира с провал. От партия Воля се появиха с медицински маски в символ на митинг против отрицателното говорене.

Те визираха изявление на Иво Христов , Слави Трифонов и Вежди Рашидов. Рашидов излезе на парламентарната естрада и се извини, като съобщи, че несъзнателно е изпуснал обидните квалификации. Днешният парламентарен ден се забавя и поради невъзможността да се събере кворум при започване на деня.

8 часа се разисква Бюджет 2018. Опозицията представяше своите оферти, те биваха отхвърляни и одобрявани текстовете по вносител, т.е. от Министерски съвет. Това провокира отрицателната реакция на Българска социалистическа партия, които дадоха нарочна конференция.
Жельо Бойчев - народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия: Снощи ГЕРБ и Обединени патриоти скриха дебата за бюджета на страната от българските жители. Среднощните кавги в Народното събрание изместиха диалога и дебата по предлаганите от Българска социалистическа партия различни политики. За страдание този бюджет резервира сегашната несправедлива данъчна система, липса на каквито и да е промени с предлагания Бюджет 2018.
От ГЕРБ отхвърлиха да разяснява изявленията на Жельо Бойчев и обясниха, че това ще направи Владислав Горанов, откакто бъдат признати дефинитивни текстовете по Бюджет 2018 на второ четене.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР