Депутатите приеха и на второ четене Законопроекта за изменение и

...
Депутатите приеха и на второ четене Законопроекта за изменение и
Коментари Харесай

Окончателно депутатите прекратиха концесията на пристанище „Росенец“

Депутатите одобриха и на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Законопроектът беше признат с гласовете на 144 депутати и с това решение на народните представители, прекратяването на концесията на пристанище „ Росенец “ към този момент е реалност.

Решението бе подкрепено със „ за “ от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, „ срещу “ гласоподаваха от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, а депутатите от Има Такъв Народ не гласоподаваха.  

По предложение на Хамид Хамид от Движение за права и свободи законопроектът се прегледа и на второ четене в пленарна зала още през днешния ден. Преди това обаче от " Възраждане " се възпротивиха, тъй като имат оферти, които желаят да внесат сред първо и второ четене и са го съобщили по време на дебата, а Хамид им отговори, че по време на разискванията на този законопроект не е имало изказвания за публицистични оферти в законопроекта. Преди гласуването на предлагането на Хамид обаче стенограмата на дебата беше тествана, с цел да се види дали от " Възраждане " са съобщили, че ще създадат оферти сред първо и второ четене. Според заместник-председателя на Народно събрание Росица Кирова в стенограмата не е имало сходни изказвания. В последна сметка предлагането на Хамид беше гласувано и признато със 136 гласа „ за “, а при прегласуването беше признато с 136 гласа „ за “.

Напрежението в пленарна зала още веднъж се повиши. От Българска социалистическа партия и от „ Възраждане “ разкритикуваха заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова.

Георги Гьоков от Българска социалистическа партия съобщи: „ Оплескахте доста крепко работата. “

Последва и четене на отчет за второ четене на законопроекта от страна на Хамид Хамид от Движение за права и свободи, само че дружно с това се появи нова доза напрежение в пленарна зала. Оказа се, че депутатът Димо Дренчев от " Възраждане " е желал да направи процедура, само че съгласно парламентарната група на " Възраждане " Кирова е дала думата първо на Хамид. Всички народни представители на ПГ на " Възраждане " се струпаха пред парламентарната естрада и започнаха да спорят със заместник-председателят на Народното събрание. В последна сметка Хамид прочете отчета, а вместо Дренчев от парламентарната естрада приказва водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. " Това което се случва в това Народно събрание минава всевъзможни граници. Защо изнасилвате толкоз брутално правилника? ", запита Костадинов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР