Депутатите правят нов опит за избор на председател на 50-ото

...
Депутатите правят нов опит за избор на председател на 50-ото
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите продължават с избора на председател на Народното събрание

Депутатите вършат нов опит за избор на ръководител на 50-ото Народно заседание.

В 10.00 часа продължи първото съвещание на Народно събрание с вярата да бъде определен ръководител. Опитът през вчерашния ден приключи без резултат. В началото ппедседателстващият Силви Кирилов предложи цялата процедура да се повтори още веднъж, в това число и приемане на правила. Хамид Хамид от Движение за права и свободи оспори, че разпоредбите към този момент са признати от Народно събрание през вчерашния ден и няма потребност още веднъж да се гласоподават, а напряко да се пристъпи към номинации за ръководител и гласоподаване. Силви Кирилов съобщи, че се съветвал с специалисти и те са го уверили, че е добре цялата процедура да се повтори. В отговор от Движение за права и свободи желаеха 30 минути отмора.

Гледайте онлайн тук или на



Вчера изборът се провали. За поста бяха издигнати 4 кандидатури - Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от " Възраждане ", Силви Кирилов от Има Такъв Народ и Юлиана Матеева от " Величие ". Първият тур не излъчи победител. На балотажа отидоха първите двама, събрали най-вече гласове - Рая Назарян и Петър Петров.

И при повторното гласоподаване никой не събра повече от половината гласове в залата. Така след дадена отмора беше решено процедурата да продължи на идващия ден. Проблемът с избора на ръководител е индикатор и че държавно управление мъчно ще се излъчи. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към този момент съобщи, че от това дали ще бъде определена Рая Назарян зависи дали ще продължат договарянията за кабинет.

Снимки: Десислава Кулелиева




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР