Депутатите поискаха министъра на отбраната проф. Тодор Тагарев в пленарната

...
Депутатите поискаха министъра на отбраната проф. Тодор Тагарев в пленарната
Коментари Харесай

Депутати се чудят кого да разпитат за дефектните ракети, които даваме на Украйна


Депутатите желаеха министъра на защитата проф. Тодор Тагарев в пленарната зала на Партийния дом. Причината - план на решение за даване на. Вносители са Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев, Кирил Петков и Христо Гаджев.

Помощта планува България да даде, само че единствено дефектни.

Първата процедура направи депутатът от " Възраждане " Цончо Ганев с мотив военният министър да участва на срамното за България решение, което болшинството в Народното събрание ще вземе.
 Българска социалистическа партия рециклираха въпроса за зенитно-ракетните комплекси С-300
Българска социалистическа партия рециклираха въпроса за зенитно-ракетните комплекси С-300

Тодор Тагарев отмята още едно искане за оставка

След това и ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски прикани ръководителят на 49-то Народно заседание Росен Желязков да уведоми военния министър, че депутатите желаят той да участва по време на дебатите и гласуването на плана за решение за оказване на спомагателна военна помощ на Украйна. Той изиска и половин час отмора, с цел да може министърът да пристигна в Партийния дом.

Желязков изясни както на Ганев, по този начин и на Свиленски, че вносител не е Министерският съвет или съответно Тагарев, тъй че неговото идване в Партийния дом може да бъде единствено пожелателно, само че не и наложително . Така шефът на Народното събрание даде единствено 15 минути, в които депутатите да изчакат военния министър.
 Даваме ракети С-300 на Украйна, само че единствено дефектни
Даваме ракети С-300 на Украйна, само че единствено дефектни

Комисията по защита одобри даването на спомагателната военна помощ за Киев

След почивката обаче се оказа, че военният министър Тагарев е известен, само че е на съвещание на Министерски съвет.

След това парламентарната група на " Възраждане " направи ново процедурно предложение с искане за още половин час отмора и в залата на Партийния дом да участват командващият системата на Противовъздушната защита и командващият Военновъздушните сили на България .

Шефът на Народното събрание Росен Желязков даде още веднъж 20 минути отмора , като посочи, че съвещанието на Народното събрание ще се удължи според от това какъв брой процедурни оферти и какъв брой почивки са направени, като това ще попречва и работата на парламентарните комисии.

Така по-късно повече от час народните представители не могат да стартират работа всъщност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР