Депутатите подкрепиха окончателно международния договор за придобиване на Мултифункционална система

...
Депутатите подкрепиха окончателно международния договор за придобиване на Мултифункционална система
Коментари Харесай

НС прие договора за информационна система за F-16

Депутатите поддържаха дефинитивно интернационалния контракт за придобиване на Мултифункционална система за продан на информация и нужната поддръжка.Решението беше взето със 146 гласа „ за “ от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ ИТН “. „ Против “ гласоподаваха народните представители от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

Системата ще се употребява за новите самолети F-16. Тя обезпечава мрежова, предпазена, адаптивна връзка във формата на Link-16 за ръководство, ситуационна информираност, целеуказване и целеразпределение на военни средства от наземно основани пунктове за ръководство.

С придобиването на терминалите се цели да се реализира мечтаното равнище на ситуационна информираност, което е значимо за обезпечаване на условия за потребление цялостните механически и оперативни благоприятни условия на новите бойни самолети F-16, Block 70.

Договорът е на стойност над 5,2 МЛН. $,като се планува първичен депозит от 81 652 $ и разсрочено заплащане на тримесечни вноски в интервала 2023-2029 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР