Депутатите първо приеха, но после отхвърлиха предложение на Възраждане“ за

...
Депутатите първо приеха, но после отхвърлиха предложение на Възраждане“ за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите първо приеха, но после отхвърлиха предложение на „Възраждане“ за изслушване на Денков и Тагарев

Депутатите първо одобриха, само че след това отхвърлиха предложение на „ Възраждане “ за чуване на премиера Николай Денков и министъра на защитата Тодор Тагарев.



От партията на Костадин Костадинов желаеха министър председателят и министърът да разяснят за трайното определяне на бойна група на НАТО на територията на област Ямбол.

При първото гласоподаване депутатите одобриха предлагането на „ Възраждане “ със 196 гласа „ за “, само че след искане за прегласуване от Българска социалистическа партия предлагането бе отхвърлено.

Предстои Народното събрание да разиска отчет на Комисията по икономическа политика и нововъведения в Народното събрание за план на решение за позицията на България по отношение на удължение на превантивните ограничения във връзка с избрани артикули с генезис Украйна.
Точката беше включена като четвърта точка в дневния ред.
Вчера икономическата комисия в Народното събрание одобри плана на решение за позицията на България по отношение на удължаването на превантивните ограничения във връзка с избрани артикули с генезис от Украйна след 15 септември 2023 година Окончателното решение следва да бъде взето в пленарна зала.

Председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова означи, че този въпрос има геополитическо значение, само че има и национално, стои въпросът за отбрана на българския народен интерес, българската стопанска система и произвеждане. По думите ѝ има и обществен детайл – по какъв начин ще се отрази това на цените на хляба и хлебните артикули. Нинова изиска депутатите да изслушат министъра на земеделието Кирил Вътев преди да вземат решение. Тя уточни, че министърът е помолил Народното събрание да изслуша причините му и е призовал депутатите да не вземат такова решение, тъй като ще е пагубно за България.

В декларация от „ ИТН “, изчетена от парламентарната естрада от Станислав Балабанов, опозицията атакува ръководещите поради упоменатата от някогашния министър председател Кирил Петков „ тънка превръзка “ по време на свое телевизионно присъединяване.

„ Сега разбрахме всички за тънката превръзка на лицемерието, на лъжата, на кражбите. Превръзката, която разкрива най-срамната част от вашето ръководство. Движение за права и свободи ви постави крилца на тънката превръзка, единствено че от всичките ви дейности тя няма да може да попие всички вреди от вашето ръководство “, съобщи Балабанов и за край изиска оставката на кабинета.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР