Депутатите отложиха гласуването на процедурни правила за избор на нов

...
Депутатите отложиха гласуването на процедурни правила за избор на нов
Коментари Харесай

Парламентът отложи правилата за избор на нов управител на БНБ

Депутатите отложиха гласуването на процедурни правила за избор на нов шеф на Българска народна банка, съобщи БНР.

Мандатът на гуверньора Димитър Радев изтече на 15 юли, като по закон той може да ръководи централната банка до избор на нов началник.

Предложения за отпадането на точката от дневния ред на Народното събрание направиха от две парламентарни групи - Българска социалистическа партия и „ Демократична България “.

„ Избирането на управлението на подобен орган допуска ръководещо болшинство, устойчиво ръководство, успокоение за избора. Докато не формираме държавно управление не е редно, има и други органи, регулаторни, и други, на които са им изтекли периодите, това управлението на банката може да си извършва функционалностите до момента в който ние не си свършим нашата работа “, съобщи от името на Левицата Румен Гечев.

Атанас Атанасов от „ Демократична България “ добави мнението със сходна обосновка. „ Ние не можем тук да се разберем да изберем държавно управление, а почнахме да кадруваме в държавните органи. Така че като изберем държавно управление, дано тогава да влезе тая точка в дневният ред “.

Народните представители взеха решение на следващия ден да обсъдят на първо четене актуализацията на бюджета, а днешният им пленарен ден ще протече с чуване на министри.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР