Депутатите отказаха да създадат Временна комисия за установяване на всички

...
Депутатите отказаха да създадат Временна комисия за установяване на всички
Коментари Харесай

Няма да има временна комисия за машинния вот

Депутатите отхвърлиха да основат Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на машинното гласоподаване на изборите на 14 ноември 2021 година Предложението бе на " Възраждане ", които желаеха инспекция на изборните резултати и на машините, както и дали е имало случаи на наново дали своят вот гласоподаватели. Искането сплоти ГЕРБ, " Възраждане " и Движение за права и свободи против вота с устройства. Безплодните диспути продължиха повече от два часа, в които депутатите се обиждаха, замеряха се с числа и спореха кои от тях са " цифрови " и кои " цифрови ".

Зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов уточни, че ЦИК по този начин или другояче би трябвало да приготви отчет за извършените избори и да го даде на парламентарната правна комисия, където да бъде разискван. Това значително обезсмисля основаването на анкетна комисия, разясни Попов.

Антоанета Цонева от Демократична България видя " димна завеса над слона в стаята " и настоя за нова изборна администрация без партийни назначения. Георги Ганев от Демократична България излезе с преносимия компютър си на трибуната и бе безапелационен, че с него не може да се получи. От " Възраждане " го упрекнаха, че мисли за компютъра като за кафе машина.

Крум Зарков от " Българска социалистическа партия за България " разясни, че на последните избори е имало целенасочена, доста мощна акция, в която са се говорили врели-некипели. Той поддържа Флип Попов, че в случай че нещо не е наред с машинното гласоподаване, то би трябвало да се разиска в правната комисия. Според Зарков в случай че е имало проблеми, те са били в пъти по-малко от гласуването с хартиени бюлетини.

ГЕРБ оповестиха, че внасят искане за промени в ИК и връщането на хартиените бюлетини. Вие сте виртуози на хартиеното гласоподаване, отвърна им Настимир Ананиев от Политическа партия. Той бил изненаден, че " Възраждане " са се хванали на кукичката на ГЕРБ, тъй като в случай че имало гласоподаване с бюлетини, хората на Костадин Костадинов нямало да са в Народното събрание.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР