Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за

...
Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за
Коментари Харесай

Остават в сила по-високите данъци за старите автомобили

Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за корпоративно подоходно облагане в частта им за локалните налози и такси. Това стана с гласовете на ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ".

Със 130 гласа " за " и 46 " срещу " - на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, депутатите одобриха още веднъж промените, които плануват по-високи налози за старите коли, въвеждане на по-високи данъчни ставки за жилищни парцели в български курорти и отсрочване на промяната за таксата върху битовите боклуци.

Държавният глава възрази против по-високите налози за старите коли, увеличените ставки за парцелите на българите и новия метод за пресмятане на такса боклук - съгласно количеството, а не съгласно данъчната оценка на парцела.

Таско Ерменков прикани ръководещите да се вслушат в гласа на протестиращите и в причините на президента, броейки в милиони гласовете на изборите за Радев и ГЕРБ:

" Защо не се съобразите със съотношението 2 и 1 за президента към 1 и 2 за вас? ".

Според Цветан Цветанов от ГЕРБ не числата са значими:

" Мога да ви кажа, че от момента, когато завършиха президентските избори, президентската двойка се движи единствено в насрещното придвижване ".

Депутатите останаха закрепени в числата. Веселин Марешки от " Воля " пресметна какъв брой ще заплаща негов сътрудник от последния ред за автомобила си от следващата година:

" 45 стотинки на месец ".

От Движение за права и свободи поддържаха причините на президента. Ерджан Ебатин:

" Посоката може би е вярна на закона, единствено че да усилваш данъчната тежест е несправедлива политика. Обвиняваме хората за това, че са небогати ".

Патриотите оповестиха, че незабавно откакто отхвърлят ветото, ще внесат предложение колите с газова уредба да имат по-нисък налог, а измененията да не се отнасят за хибридните коли.

Радев оспори и измененията в Закона за митниците, с които районните структури се преобразуват в териториални дирекции.

Това беше единадесетото подред несъгласие на президента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР