Депутатите отхвърлиха промените в Закона за пряко участие на гражданите

...
Депутатите отхвърлиха промените в Закона за пряко участие на гражданите
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха промените в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт

Депутатите отхвърлиха измененията в Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление, съобщи кореспондент на БГНЕС. При първото гласоподаване препоръчаните от ПГ на “Възраждане ” промени бяха подкрепени от 69 депутати , до момента в който “против ” бяха 19, а “въздържали се ” 93. При прегласуването препоръчаните промени бяха подкрепени от 67 депутати, до момента в който “против ” бяха 20, а “въздържал се ” 100.

В законопроекта на “Възраждане ” се предвиждаше народен референдум да може да бъде изработен от всяка формирана и записана парламентарна група. Освен това се предвиждаше и понижаване на броя на подписите нужни за привикване на референдум от предприемчив комитет - от 200 000 на 50 000. Освен това от ПГ на “Възраждане ” предложиха и броят на подписите импортирани от предприемчив комитет да се понижи от 400 000 на 100 000 като това предложение е обвързвано с наредбата, съгласно която Народното събрание би трябвало да одобри решение за производство на народен референдум.

Вносителите в лицето на водача на “Възраждане ” Костадин Костадинов приканиха за поддръжка на препоръчаните промени, а Искрен Митев от ПП-ДБ разяснява, че от “Възраждане ” употребяват законопроекта за политически цели. Явор Божанков от ПП-ДБ се включи в дебата и направи разбор на претекстовете на законопроекта. Според него “крайната дестинация на тези начинания е изкарването на България от Европейски Съюз ”, посочи той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР