Депутатите от Зелено движение, част от коалиция “Продължаваме Промяната -

...
Депутатите от Зелено движение, част от коалиция “Продължаваме Промяната -
Коментари Харесай

Депутати от ПП-ДБ питат регионалния и земеделския министър за пилона на Рожен

Депутатите от Зелено придвижване, част от коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България ”, Владислав Панев и Илина Мутафчиева, внасят през днешния ден към министрите на земеделието и на районното развиване и благоустройство въпроси дали са спазени процедурите за строителство на най-високия стълб на Европейски Съюз, който ще се намира в Рожен.

" Изграждането на най-високия стълб в Европейския съюз на надморска височина 1430 м. до Рожен, на който ще се развее българското знаме, стана мотив за диспути в обществото. Гледката на влизащите в планината багери, разкопаването на полята и леенето на арматура провокира неодобрение и следващата безсмислена поляризация ", декларират в позиция от Зелено придвижване.

Строежите на пилона в местността започнаха на 9 юни.

Те и адресират въпроси към земеделския и районния министър.
 
 пресцентър, Зелено придвижване

Въпроси към министъра на земеделието, Кирил Вътев : „ Както е видно от фотосите, с които разполагаме, при построяването на Пилона става въпрос за ров, арматура, наливане на бетон. Това са действия, които според Закона за устройство на територията се характеризират като строителство. В тази връзка извършена ли е процедура по смяна предназначението на земеделския парцел за неземеделски цели. Процедурата, по смяна предназначението придружена ли е от план решение на Общински съвет Смолян и мнения на други институции? Инвестиционното желание прегледано ли е в целокупност? Има информация, че пилонът е преместваем обект. С оглед на това, че се касае за обект, чийто пиедестал е бетонов и вкопан в земята, считате ли че същият може да се одобри, като преместваем с оглед дефиницията, че преместваем обект е този, който може да бъде изместен в целокупност на друго място “? 

Въпроси към министъра на районното развиване и благоустройство, Андрей Цеков : „ Издадено ли позволение за градеж. За какъв обект - пилона и фундамента прегледани ли са в целокупност, в съответното позволение. Влязло ли е в действие разрешителното и по кое време? Извършен ли е надзор по разрешителното? За обекта има ли направен обстоен организационен проект - проект за регулация и застрояване и същият в сходство ли е с Общия организационен проект на община Смолян? Разгледан ли е Подробен организационен проект на сесия на Общински съвет и в случай че да, на кое съвещание, какво е решено? Обявен ли е Подробният организационен проект на притежателите на прилежащите парцели “?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР