Депутатите от управляващата унгарска партия Фидес не дойдоха на извънредното

...
Депутатите от управляващата унгарска партия Фидес не дойдоха на извънредното
Коментари Харесай

Управляващата партия в Унгария бойкотира вота в парламента за членство на Швеция в НАТО

Депутатите от ръководещата унгарска партия Фидес не пристигнаха на изключителното съвещание на Народното събрание в понеделник, на което беше планувано гласуването на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, оповестява Bloomberg. „ Депутатите от партията на премиера Виктор Орбан бойкотираха парламентарната сесия по въпроса за участието на Швеция в НАТО “, отбелязва организацията. Фидес има болшинство от местата в Народното събрание - 133 от 199.

Според известия в западни медии, партия Фидес се разгласи за провеждането на подобен избор едвам откакто Народното събрание се върна на работа след зимните празници и след визитата на шведския министър председател Улф Кристерсон в Будапеща. Отбелязва се, че след зимната почивка Народното събрание ще се събере още веднъж на 26 февруари и тогава може да се организира гласоподаване по този въпрос.

В същото време европейски медии оповестиха, че шведският министър председател е изразил предпочитание да посети Унгария едвам откакто тя утвърди присъединението на Швеция към Северноатлантическия алианс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР