Депутатите от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) искат да се направи

...
Депутатите от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) искат да се направи
Коментари Харесай

ПП-ДБ иска ревизия на медицинските стандарти заради случая Даная

Депутатите от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) желаят да се направи проверка на медицинските стандарти и да се ползва по-сериозен надзор върху спазването им от лекарите. Реакцията им е във връзка случая със гибелта на 15-годишната Даная Кулева и последвалия ", в който се чува по какъв начин медици от незабавната болница насочат закани против околните на умрялото момиче.

Парламентарната група на ПП-ДБ ще внесе проекторешение в Народното събрание, с което да бъде предоставено на министърът на опазването на здравето да приготви отчет за положението на медицинските стандарти. Той би трябвало да бъде направен в период от 14 дни, излиза наяве от известие на пресцентъра на групировката.

От него излиза наяве, че още тази седмица депутатите ще изискат в комисията по опазване на здравето да бъдат изслушани представители на Министерство на здравеопазването, Изпълнителна организация по медикаментите, Изпълнителна организация " Медицински контрол ", НЗОК и експертните медицински препоръки.

" Независимо от ротацията в държавното управление, парламентарната група на ПП-ДБ ще следи от близко активността на Министерство на здравеопазването и на Министерския съвет, както и на всички ръководители на болнични заведения, след датата 6-и март ", се споделя в известието.

Коалицията приканва прокуратурата и Българския лекарски съюз (БЛС) да работи с ускорени темпове и да подхващат ограничения при определяне на позволени престъпления и нечовешко отношение по случая със гибелта на Даная.

Малко по-рано БЛС излезе с позиция, че към този момент няма да предприеме нищо във връзка записа от " Пирогов ", в който се чуват закани, че околните на Даная би трябвало " да усетят болката ".

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР