Депутатите от Правна комисия отхвърлиха предложенията на лидера на БСП

...
Депутатите от Правна комисия отхвърлиха предложенията на лидера на БСП
Коментари Харесай

Предложението на Нинова за регистър на избирателите беше отхвърлено от правна комисия

Депутатите от Правна комисия отхвърлиха предложенията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и група народни представители за обществен указател на гласоподавателите и актуализация на изборните описи .
Окончателното решение по текстовете на Изборния кодекс ще бъде взето от пленарна зала.
Народните представители първо отхвърлиха текста, обвързван със основаването на обществен указател на гласоподавателите.
След това гласоподаваха и другия текст, препоръчан от опозицията, обвързван с него. Правна комисия отхвърли предлагането в период до 28 февруари 2019 година общинските администрации да предадат на ЦИК изборните описи с жителите, упражнили свето право на глас в парламентарните избори от 26 март 2017 година
От опозицията желаеха още в период до 20 март 2019 година ЦИК да извърши инспекция на данните в описите с данните в регистъра на популацията и да ги актуализира.
" В момента в изборните описи попадат 6,5 млн. души, което е нереалистично число на фона на демографската рецесия и всеобщата миграция. Все още не е решен казусът с мъртвите души ", настояват от опозицията.
" За да стане това задоволително бързо, предлагаме за първична база данни да се вземат данните за гласуването на последните парламентарни избори ", желаеха от Българска социалистическа партия, като настояват още, че тогава са дали своят вот 3,6 млн. гласоподаватели “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР