Депутатите от партията няма да напускат парламентарната група Депутатите от

...
Депутатите от партията няма да напускат парламентарната група Депутатите от
Коментари Харесай

17 срещу 11 решили „Зелено движение“ да напусне ПП-ДБ, двамата съпредседатели на различно мнение

Депутатите от партията няма да напущат парламентарната група

Депутатите от „ Зелено придвижване “ ще останат в парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) до края на отиващото си 49-о Народно заседание , научи „ Флагман “. Припомняме, че тази седмица стана ясно, ч е екопартията е взела решение в подтекста на идните на 9 юни избори „ 2 в 1 “ - за български и европейски парламенти.

Въпреки новата ситуция, народните представители, свързани със „ Зелено придвижване “, няма да се отделят от ПГ, нито ще бъдат изключвани от нея . Затова е реализирано джентълменско съглашение в границите на групата.

Партията разполага с четирима представители в Народното събрание (НС) – Даниела Божинова, Васил Тодев, Владислав Панев и Илина Мутафчиева. Последната е гражданска квота и от много време се е дистанцирала от „ Зелено придвижване “ , научи „ Флагман “.

Владислав Панев, който е някогашен водач в придвижването, през вчерашния ден също се разграничи от взетото решение за овакантяване на обединението ПП-ДБ.

„ Оставам представител на „ Зелено придвижване “ до финала на това Народно заседание. На изборите обаче уверено поддържам ПП-ДБ, с цел да има късмет за сполучлива България. Защото провокациите в енергетиката, промишлеността, земеделието са големи. И би трябвало да имаме силата да водим измененията “, написа през днешния ден той във фейсбук.

Даниела Божинова е сегашен съпредседател на „ Зелено придвижване “. По информация на „ Флагман “ и тя не е удовлетворена от напускането на обединението ПП-ДБ.

Решението на Националния съвет на партията е било признато след остри разногласия. Взето е със 17 против 11 гласа.  Разделение е имало измежду самите съпредседатели. Тома Белев е дал своя вот „ за “ отделянето от ПП-ДБ, а Даниела Божинова - „ срещу “.

Като самобитни водачи на отцепниците в „ Зелено придвижване “ са се изявили Белев и Борислав Сандов – някогашен екоминистър в държавното управление на Кирил Петков.

Имало е и анкета измежду членовете на „ Зелено придвижване “, която също е посочила, че мненията са „ на кантар “.

За момента към момента не е ясно в какъв формат партията ще взе участие на идните избори . Единият вид, който се разисква, е да се яви независимо, а другият – да се коалира с други дребни партии.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР