Депутатите от партия Продължаваме промяната са внесли за разглеждане в

...
Депутатите от партия Продължаваме промяната са внесли за разглеждане в
Коментари Харесай

ПП предлага удължаване на изтекли ТЕЛК решения

Депутатите от партия " Продължаваме промяната " са внесли за разглеждане в Народното събрание законодателни промени, с които ТЕЛК решенията, изтекли в интервала сред 13 март 2020 година до 30 юни тази година, да важат до края на 2022 година, само че при изискване че хората с увреждания са подали документи за преосвидетелстване до 15 юли тази година.

Ако смяна се одобри, няма да бъдат спирани инвалидните пенсии и помощите по закона за хората с увреждания поради мудната работа на комисиите за преосвидетелстване, а самите комисии ще имат задоволително време да издадат нови ТЕЛК решения на подалите документи.

Със Закона за изключителното състояние изтеклите документи на ТЕЛК след датата на отпадане на изключителната епидемиологична конюнктура 30 април важат 3 месеца- до 30 юли, осведомят от БНР.

С измененията се предлага още до 20 юли всички районни здравни каси и Агенцията за обществено подкрепяне да подадат към Национален осигурителен институт информация за всички лица, които са подали заявки за преосвидетелстване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР