Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ викат премиера Кирил Петков

...
Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ викат премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

ГЕРБ викат Кирил Петков в парламента

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ викат премиера Кирил Петков в Народното събрание. Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова настоя министър-председателят да отговори на депутатите какви ограничения се плануват за ценовата рецесия, изготвят ли се сходни документи и в случай че се изготвят такива ограничения, ще търси ли единодушие в Народно събрание. В противоположен случай от ГЕРБ ще бъдат принудени да слагат въпроса през идната седмица и ще желаят чуване както на Корнелия Нинова, по този начин и на премиера Кирил Петков.

Десислава Атанасова няма визия какви ограничения държавното управление планува да вземе във връзка с ценовата рецесия.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че ще се замисли съществено за предлагането на Атанасов и прикани депутатите да не се смеят.

Управляващото болшинство да внимава по какъв начин кара влака, прикани от своя страна Радомир Чолаков и настоя министър председателят да каже дали няма да се разпадне правната система на страната.
 Петков убеден, че ГЕРБ желаят оставката им, тъй като ги е боязън от следствията
Петков убеден, че ГЕРБ желаят оставката им, тъй като ги е боязън от следствията

Сигурен, че в цифрата на следствията са огромна част от техните членове

Бившият здравен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов съобщи, че когато Нинова оповестила, че ще вкара форсмажор в страната, всички шефове на лечебни заведения почнали да му звънят. В главния закон на България форсмажор не съществува, Конституцията няма такова разбиране, уточни проф. Ангелов.

Според него форсмажор в лечебните заведения ще докара до проблем с доставките на О2. Защо при обикновено функционираща страна с ясно разказан парламентарен ред, за какво държавното управление се пробва да се извинява с нещо, което не се е случило, с цел да промени законовият ред в страната, недоумява проф. Ангелов.

Той настоя ръководителят на Народното събрание да звънне на премиера Кирил Петков за това дали има желание държавното управление да сложи под подозрение живота на хората в лечебните заведения или не.

Отговорът на Българска социалистическа партия не закъсня. Проф. Георги Михайлов съобщи, че може да се направи Комисия по лексиката в Народно събрание, с цел да се разбере какво е " форсмажор ", " намалям " и " преценявам ", като влязат всички мажоретки в нея. Заиграването с терминологията и за това какво написа в Конституцията би трябвало да спре, а не да слушаме упражненията по реторика от А до Я, сподели още проф. Михайлов.

Никола Минчев за следващ път увери народните представители, че ще си намерения върху предлагането на ПГ на ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР