Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ настояват за проверка от

...
Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ настояват за проверка от
Коментари Харесай

ГЕРБ обвинява Андрей Гюров в научна измама

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ упорстват за инспекция от страна на МОН с мотив, че процедурата за признание за академично самопризнание на депутата от " Продължаваме промяната " и номинация за гуверньор на Българска народна банка е опорочена .

На трибунка в Народното събрание някогашният учебен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Красимир Вълчев съобщи, че Българска народна банка в най-голяма степен се крепи на доверието, което има в обществото в гуверньора на банката. Гюров евентуално има такава степен, само че с цел да бъде шеф на Българска народна банка и с цел да бъде позволен, трябвало да има академично признание, сподели той.

Вълчев подсети, че през вчерашния ден се провело чуването на двете номинации за гуверньори на Българска народна банка , като в Националния указател за академично признание нямало оповестено уверение на академично самопризнание на научно-квалификационната степен " лекар " на Андрей Гюров. Вчера в 17.30 ч. такова въпреки всичко било оповестено, като заявката било подадено и утвърдено незабавно на 31 март.

Защо за редовите заявители процедурата не се случва толкоз бързо?, недоумява Вълчев. Документите не били подадени персонално от Андрей Гюров, а че е бил оказан напън върху Националния център за информация и документи за експертно признание на образователно-квалификационната степен.

Все отново Андрей Гюров дал отговор, че подал документи преди време, а доказателствата могат да се видят в самия регистрационен труд. Ако този теоретичен труд е достоверен имаме доста добър претендент за Българска народна банка, само че и за Европейската централна банка. На подобен труд би завидял и Нострадамус, посочи Вълчев.

Валери Лачовски изясни, че още в първите страници на неговия теоретичен труд от 2005 година било открито, че се цитират настоящи данни от 2008 и 2012 година и публикация от 2007 година Дали е действителен неговият труд или става въпрос за тежка документална машинация? Как в 17 ч. научният труд на Андрей Гюров е приет и качен на уеб страницата на регистъра за академично признание?, пита Лачовски.

Тома Биков чака всичко да завърши с документна машинация напълно скоро. Ние нямаме бърза работа, изпитваме Андрей Гюров и дано отговори сега, прикани Биков. Той даде за образец, че за ръководител на КЕВР бил определен ръководител със съответните качества, а в този момент същото се предписание и за бъдещия шеф на Българска народна банка. Как един път не откриха човек, който да дава отговор на изискванията, недоумява Тома Биков.
 Политическа партия ще имунизира банковата система, Има Такъв Народ ще я превежда по тъничък лед
Политическа партия ще имунизира банковата система, Има Такъв Народ ще я превежда по тъничък лед

Бюджетната комисия изслушва претендентите за шеф на Българска народна банка Гюров и Каримански
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР