Депутатите от парламентарната група на БСП за България“ внесоха в

...
Депутатите от парламентарната група на БСП за България“ внесоха в
Коментари Харесай

Нинова: Единственият изход е оставка на Борисов

Депутатите от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ внесоха в деловодството на Народното събрание вота на съмнение против кабинета „ Борисов 3 “.
„ Основният ни проблем в борбата с корупцията, която водим 4 години непрестанно и поредно, беше страхът на хората. Днес народът се освободи от страха и по улиците на България “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след внасянето на вота.
Нинова направи изказване след импортирания от депутатите на опозицията избор на съмнение против кабинета „ Борисов 3 “, който е на тематика битка с корупцията. Лидерът на левицата напомни, че първият опит на Българска социалистическа партия да смъкна ръководещите също беше на тази тематика.
„ Различното в този избор е, че не просто се стопираме в десетките корупционни кавги, а представяме пред обществото механизмите, мрежата и пипалата, посредством които държавното управление на Бойко Борисов сътвори паралелна страна и тя ръководи същинската. Той сътвори условия мафията да ръководи България “, счита Нинова.
Според нея паралелната страна има няколко измерения. „ Първо – в законите, които приема болшинството, се залагат корупционни ползи на олигарси. Второ – институциите се употребяват за реализацията на тези ползи. Трето – назначават се хора, които да назначават и организират тези ползи. Четвъртият детайл на тази мрежа е безспорната безотговорност на виновниците на закононарушения “, сподели още Нинова.
„ Най-важното е всеки да се дефинира на чия страна е “, добави още водачът на левицата, която за следващ път изрази поддръжката на партията ѝ за митингите на жители в София и други градове на страната, които дефинира като обективни.
Според нея предлагането на премиера Борисов за общ проект за стабилизация на страна е направено от боязън. „ Българска социалистическа партия няма да прави общ народен проект за излизане от рецесията с държавното управление на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Няма да вършим сговор с мафиотския и олигархичен модел на страната “, безапелационна е Корнелия Нинова.
Така, съгласно Нинова, единственият излаз от създалата се политическа рецесия е оставката на кабинета.
Лидерът на Българска социалистическа партия прикани и за правдивост за потърпевшите по време на митингите момчета, за които има подозрения, че са станали жертва на полицейско принуждение. „ Искаме отговорност за пребитите без никаква причина младежи “, прикани още Нинова.
Съгласно правилника за активността на Народното събрание разискванията би трябвало да стартират не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предлагането в деловодството. Гласуването в пленарна зала ще се организира 24 часа след края на разискванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР