Депутатите от опозицията се разгневиха, че днес премиерът и вицепремиерът

...
Депутатите от опозицията се разгневиха, че днес премиерът и вицепремиерът
Коментари Харесай

Кирил изчезна, депутатите бесни: Крият се като мишки

Депутатите от опозицията се разгневиха, че през днешния ден министър председателят и вицепремиерът в оставка Кирил Петков и Асен Василев не се появиха в Народното събрание. Кирил Петков не избави и уречения час да инспектира газовата връзка с Гърция в 10 часа, когато се очакваше да бъде обявено и името на възможния негов заместител на поста.

Премиерът Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев няма да дойдат през днешния ден в Народното събрание. Да не се крият като дами в мазето, а да дойдат, настоя от трибуната на Народно събрание Тошко Йорданов. Йордан Цонев от Движение за права и свободи пък съобщи, че това, че министрите се крият не му дава съображение да ги щади и изсипа куп рецензии за кабинета " Петков ". Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов направи забележка за обидните квалификации. Йорданов излезе и се извини, като изясни, че те се криели като зайци и прикани да бъде глобен за обидата към Петков и Василев.

Да пристигна министър председателят в Народно събрание желаеха и от ГЕРБ. Тома Биков също излезе на трибуната и показа, че опозицията имала въпроси към него, въпреки че със свито сърце чакала отговорите му, обезпокоена да не се вкара страната в нов скандал.

За ГЕРБ Петков се криел като мишка от депутатите. След това на трибуната излезе и Станислав Балабанов, който изиска отмора, с цел да намерят ръководещите Петков и да го доведат в постройката на законодателния орган.

Тази заран от Министерски съвет оповестиха, че министър председателят Кирил Петков ще инспектира техническата подготвеност за стартиране на газовата връзка с Гърция. Това щеше да стане в 10 часа, съгласно известието от рано тази заран. В 10.05 часа отново от пресцентъра на Министерски съвет оповестиха, че инспекцията на министър-председателя няма да се състои в този час, само че ще бъде в границите на деня.

Всички си прехвърляме горещия картоф. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание за рецесията с Русия. Тя пристигна за блиц надзор, само че предстоящо влошените българо-руски връзки владееха пленарна зала. Къде е изходът от тази обстановка, попита тя. Според водача на Българска социалистическа партия в тази обстановка " почтени няма ".

По думите й всеки е знаел, че нещо се случва. Не е време за страсти, сподели още Нинова. Кирил Петков не може и да си помисля повече да е министър-председател на тази страна, отсече министърът на стопанската система.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР