Депутатите от Има такъв народ внесоха промени в Закона за

...
Депутатите от Има такъв народ внесоха промени в Закона за
Коментари Харесай

ИТН със законопроект срещу задължителната ваксинация

Депутатите от " ИТН " внесоха промени в Закона за здравето, в които е записано, че имунизацията против Covid-19 е пропоръчителна и има напълно непринуден темперамент.

Според ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов с ремонти в Закона от предходната година е заложена опция здравният министър по свое убеждение да задължи популацията да се имунизира без да уточни никакви претекстове.

В коридорите на Народното събрание Йорданов разгласи, че се надява с импортираните измененията, да не се позволява здравният министър да изпадне в суматоха и да бъде притиснат да разгласи имунизацията за задържителна.

Той стимулира тезата си, като уточни, че здравният министър предходната седмица е пуснал една заповед въз основа, на която част от работодателите задължават личния състав да се имунизират или ги уволняват от работа.

" Ваксинацията би трябвало да е доброволна и ние желаеме това да влезе в закона, с цел да може работодатели и бъдещи министри да не си разрешават някакви неща, които те считат, че са верни, съобщи Тошко Йорданов.

" Не желая да се приказва, че става дума за антиваксърство, а приказваме за една съответна ваксина, която би трябвало да е доброволна, тъй като на практика тя е в трета фаза на осъществяване ", акцентира ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР