Депутатите от Има такъв народ се подписаха в предложението на

...
Депутатите от Има такъв народ се подписаха в предложението на
Коментари Харесай

Подписите за вот на недоверие са събрани, ИТН подкрепи искането на БСП и Възраждане

Депутатите от " ИТН " се подписаха в предлагането на " Възраждане " и Българска социалистическа партия за избор на съмнение към кабинета " Главчев ". Така в досието, с която се желае вота, към този момент има подписи на 67 народни представители.

По-рано от Българска социалистическа партия и " Възраждане " приканиха президента Румен Радев да смени служебния министър-председател Димитър Главчев и обявиха, че в случай че това не бъде сторено, ще изискат избор на съмнение към служебния кабинет.

От Има Такъв Народ поддържаха вота, макар че имат подозрения за процедурата.

" Има решение на Конституционния съд, което опонира на подобен вид избор на съмнение и сега преглеждаме дали това решение на Конституционен съд важи и за измененията в настоящата конституция ", съобщи Павела Митова - Има Такъв Народ.

Според водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, има правни учредения за вота.

" Мотивите за вота са: невижданата политическа интервенция в работата на служебното държавно управление. С едно изказване на Борисов беше заменен или препоръчан за промяна министърът на външните работи. Правителството очеизвадно е на ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ. Обърнахме се и към ПП-ДБ, само че те не се подписаха. Имаме учредения за вота, макар тълкувателното решение от 1993г. заради простата причина, че от 93 г- насам конституцията е променяна 6 пъти. Ако някой има някакви подозрения към нашия избор може да се обърне към Конституционния съд - този безпределно безвъзмезден съд без политическа интервенция ", разяснява Костадинов.

За внасяне на избор на съмнение са нужни подписите на минимум 48 депутати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР