Депутатите от ГЕРБ заявиха от трибуната днес, че партията нарушила

...
Депутатите от ГЕРБ заявиха от трибуната днес, че партията нарушила
Коментари Харесай

Атанас Славов: Демократича България не е нарушила Конституцията

Депутатите от ГЕРБ обявиха от трибуната през днешния ден, че партията нарушила главния закон, защото планът бил качен на уеб страницата на Народното събрание и импортиран, без обаче нужните подписи на ¼ от народните представители. Те желаеха планът да бъде свален. От Демократична България обаче са безапелационни - планът е в деловодството и събира поддръжка, качен е, с цел да има бистрота и да бъде обсъждан, а едвам след приемане на 60 подписа може да се пристъпи към процедурите по закон.

“Голяма част от измененията включват това, което трябваше да се случи преди 5-6 година, като Висшият правосъден съвет да остане единствено за съдиите и те да имат болшинство, както са интернационалните стандарти за самостоятелност на тези органи, прокуратурата да се отдели в независим съвет, а основният прокурор да е регистриран и виновен пред Народното събрание “, изясни Славов и добави, че с цел да се случи това са нужни промени в Конституцията.

Депутатът добави, че при първото гласоподаване в пленарната зала планът би трябвало да събере сред 160-180 гласа, с цел да се продължи процедурата.

По думите на Славов няма съображение днешното гласоподаване на оставката на кабинета да сложи под въпрос законността на решенията му, само че парламентаризмът би трябвало да се върне в българския парламент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР