Депутатите от ГЕРБ внесоха проект за решение в Народното събрание

...
Депутатите от ГЕРБ внесоха проект за решение в Народното събрание
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе проект за таван от 2.70 лв. за литър гориво

Депутатите от ГЕРБ внесоха план за решение в Народното събрание за установяване на пределни цени на моторните горива. На брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова изясни, че в миг на рецесии Народното събрание би трябвало да вземе самодейността, която липсва при решенията на Министерски съвет. Затова опозицията желае Министерски съвет да вкара механизъм за установяване и използване на пределни цени от 2.70 лева на следните моторни горива - А95, природен газ, метан. Пределните цени да се вкарат за интервала от 1 август - 31 декември 2022 година, настоя Атанасова.

В противоположен случай инфлацията ще продължи да се усилва, а с това и разноските на всяко едно домакинство и бизнес в България, предизвести Атанасова.
 Българската петролна и газова асоциация не чака банкрути поради отстъпката за гориво
Българската петролна и газова асоциация не чака банкрути поради отстъпката за гориво

Схемата е пожелателна, тя ще е за 6 месеца

Според някогашния енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Делян Добрев държавното управление е несъответстващо и по тази причина Народното събрание трябвало да подсказва на изпълнителната власт какво да прави. Цената на тока, цената на газа и цената на горивата са повода за високата инфлация у нас, уточни Добрев . Той настоя Министерски съвет да си свърши работата и да одобри предлагането на опозицията.

От горивата се губи 1 лев и надплащаме повече, в сравнение с би трябвало. Проблем има и държавното управление не желае и не може да се оправи с него, посочи Делян Добрев . С това предложение задължаваме Министерски съвет и предлагаме на Народното събрание да възвърне естествената цена на бензина и дизела, както и да се спрат кражбите от горивата, настоя той.

" Това наше предложение ще бъде " литмус " по тази причина дали имат материал от левчето в Лукойл или нямат. Ето това се назовава " литмус ", подигра се Добрев с следващата езикова неточност, която направи премиера Кирил Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР