Депутатите от движението Карадайъ, Цонев и Пеевски настояват ДАНС да

...
Депутатите от движението Карадайъ, Цонев и Пеевски настояват ДАНС да
Коментари Харесай

Лисицата ДПС измъква инициативата, може и Гешев да махне, докато други се помайват

Депутатите от придвижването Карадайъ, Цонев и Пеевски упорстват ДАНС да се заеме със заканите против журналиста от „ Бърд “ Атанас Чобанов. „ Въпреки, че както журналистът Чобанов, по този начин и уеб страниците „ Биволь “ и „ Бърд.бг “ (където разгласява Чобанов) нееднократно са разпространявали операции и тенденциозни внушения по адрес на Движение за права и свободи и на депутати от партията, с което напълно са се сложили в услуга на подмолния кръг „ Капитал “ и обслужват неговите и на медийния олигарх Иво Прокопиев бизнес и политически ползи, от Движение за права и свободи считаме, че свободата на словото и неприкосновеността на публицистите при упражняването на тяхната специалност са от първостепенно значение за всяко демократично общество и би трябвало да бъдат обезпечени, заради което, всеки случай на опасност (ако такава в действителност е налице), към който и да е публицист, би трябвало да бъде приоритет на правоохранителните органи с всички процесуални благоприятни условия за инспекция и следствие и с цялата суровост на закона. “ Това пишат от Движение за права и свободи.

Лицемерие и популизъм, - ще отсекат някои. Сигурно, само че става дума за политика, където това е разрешено. Лисицата обича кокошчици и би трябвало бъдат защитавани, тъй като лисана веган няма да стане...

Първи трябваше да реагират политици, които от дълго време настояват, че измежду целите им са свободата на словото и медиите. Не го направиха и от Движение за права и свободи сграбчиха самодейността.

Същото се получи и със „ златните паспорти “ – тематика, която дълго време бе държана настрана от публичното внимание. При издаването на такива персонални документи за непознати жители са осъществявани редица нарушавания и то не е от през вчерашния ден. Хора от Движение за права и свободи даже бяха споенавани за участници в тази „ активност “. Но отново от придвижването се изхитриха и желаеха въпросът да се раследва, а резултатите да се разгласят обществено.

Новото държавно управление и парламентарното болшинство още си „ стъпват на краката “. Но това не значи да не работи съобразително и бързо. Обществото към този момент е нетърпеливо.

Заплахи имало и по адрес на общинския консултант в Столична община и цивилен деятел Борис Бонев. Информацията мина през медиите и там някъде си остана. Политическата реакция закъснява. А в политическите кабинети на министри и в екипите на парламентарните групи има задоволително специалисти, които би трябвало да реагират стремително на сходни неща. Така се прави.

Иначе ще осъмнем един ден с предложение на Движение за права и свободи основният прокурор да подаде оставка и по пладне Гешев да се окаже граждански жител.

Стара алегория споделя за това, по какъв начин кралски астролог предсказал, че брачната половинка на владетеля, ще почине след няколко дни. Така и станало. Кралят обаче се ядосал и извикал астролога. „ Щом звездите ти споделят всичко, дали са ти дали знак, по кое време ще пристигна и твоят край? “ - попитал многозначително. Астрологът отвърнал: „ Не са определили период, само че ми показаха, че на третия ден след моята гибел, ще се спомине и кралят “…

Ей такива работи. Оцелява, който изпревари съперника. Или който стреля пръв. Изводът е: Учете си уроците и си пишете домашните. Иначе хитрата лисица ще отмъкне кокошките. Първо тези, които снасят златни яйца.

Витали Роник

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР