Депутатите от ДПС, близки до Доган, изпратиха позиция до медиите

...
Депутатите от ДПС, близки до Доган, изпратиха позиция до медиите
Коментари Харесай

Депутатите от ДПС, близки до Доган, излязоха с декларация след изявленията на финансовия министър

Депутатите от Движение за права и свободи, близки до Доган, изпратиха позиция до медиите с въпроси, които са били заложени на служебния министър на финансите Людмила Петкова. Повод за техните питания стана обявената от тях информация през предходната седмица за среща на служебния министър на финансите Людмила Петкова с представители на управленията на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) и Национална агенция за приходите, на която е разпоредено да стартират масирани инспекции на народни представители от Движение за права и свободи без Пеевски и група

Независимите депутати декларират, че още не са получили отговори на своите питания от финансовия министър. Въпреки това обаче през вчерашния ден финансовият министър изрично се опълчи на изказванията за провеждането на " подмолни срещи "

" В нас буди голямо безпокойствие фактът, че макар че на никое място в декларираната позиция не сме изказвали каквито и да е изказвания, служебният министър на финансите вместо да отговори на заложените въпроси, в изказване до медиите реагира с необяснима заостреност и окачестви заложените въпроси като " уронване на престижа на институциите и чиновниците, които работят в тях ".

В изказването на служебния министър стремежът ни да получим ясни отговори на въпросите за превръщането на институциите в политическа бухалка, беше показан като " подкопаване устоите на държавността и на правовата страна ", написа в позицията.

От ДПС-Доган разпространиха и въпросите, които са отправили към финансовия министър

- Имало ли е среща сред КПКОНПИ – Министерството на финансите – Национална агенция за приходите и в случай че е имало, КОЙ е основателят на тази среща и по каква причина се е състояла тя?

- Имало ли е външен човек по време на срещата?

- Какви са предпоставките, наложили разпореждането на масирани инспекции на към 25 народни представители от Движение за права и свободи?

- Каква е повода тъкмо в този момент да се разпоредят тези инспекции?

- Кое постанова данъчните служби да подложат тъкмо тези към 25 души на скрининг?

- Инспирирани ли са тези инспекции от съответни политически лица?

Те задават и спомагателни въпроси поради съгласно тях направените внушения от страна на финансовия министър:

- Какво кара служебният министър на финансите да реагира на изразената позиция от страна на група народни представители, откакто твърди, че не е получила заложените от тях въпроси?

- Длъжен ли е служебният министър на финансите да отговори на въпроси на група народни представители?

- Получава ли служебният министър на финансите разпореждане за осъществяване на цитираните във въпросите инспекции, съвпадащи по време с други актове на служебното държавно управление за потребление на институциите за политическа бухалка?

- КОЙ дава нарежданията на служебния министър за предприемане на дейности за осъществяване на инспекции на тъкмо избрани лица, в тъкмо несъмнено време?

" С актуалната позиция заявяваме още веднъж, че абсолютно одобряваме и съблюдаваме върховенството на закона в България и по никакъв метод не се слагаме над законите и институциите, които ги ползват, а търсим истината. И го вършим обществено, тъй като сме уверени, че тя е значима за цялото общество ", написа още в позицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР