Депутатите от БСП за България няма да участват при регистрацията

...
Депутатите от БСП за България няма да участват при регистрацията
Коментари Харесай

БСП бойкотира пленарната зала до оставката на Валери Симеонов

Депутатите от " Българска социалистическа партия за България " няма да вземат участие при регистрацията за събиране на кворум при започване на парламентарните съвещания до оставката на вицепремиера Валери Симеонов, за която упорстват и майките на деца с увреждания. Това разгласи зам.-председателят на парламентарната група Крум Зарков, откакто по-рано през днешния ден Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи три пъти не се записаха при набирането на кворум.

На въпрос дали Българска социалистическа партия ще желае и оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов поради следствието за приемането на българско поданство от чужденци, Крум Зарков разгласи, че социалистите упорстват за дълбочинно следствие на политическите връзки в Държавната организацията за българите в чужбина, на база на което да вземат решение.

Двете партии споделят, че няма съгласуваност в дейностите им. Попитан дали отсъствието на Движение за права и свободи от пленарната зала е обвързвано с Валери Симеонов, зам.-председателят на парламентарната група Йордан Цонев разгласи, че въпросът е реторичен. Засега от Движение за права и свободи не прецизират дали ще не престават да бойкотират регистрацията за кворум. Втора точка в дневния ред на Народното събрание за на следващия ден е окончателното гласоподаване на така наречен медиен закон, чийто главен вносител е Делян Пеевски.

Парламентът стартира работа с 51 минути забавяне през днешния ден, а кворумът от 121 депутати бе събран от третия опит и с помощта на решаващата регистрация на напусналия групата на социалистите Спас Панчев. Парламентарните групи на " Българска социалистическа партия за България " и Движение за права и свободи не бяха в залата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР