Депутатите от БСП ще вземат решение дали и кого ще

...
Депутатите от БСП ще вземат решение дали и кого ще
Коментари Харесай

Нинова няма да подкрепи Цацаров за шеф на антикорупционната комисия

Депутатите от Българска социалистическа партия ще вземат решение дали и кого ще поддържат за началник на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) след чуването на двамата претенденти – издигнатият от „ Воля “ сегашен народен представител Симеон Найденов и основният прокурор с изтичащ мандат Сотир Цацаров, препоръчан от ръководещото болшинство. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова към този момент е взела решение, че ще гласоподава " срещу " кандидатурите на Цацаров и Найденов, само че " не поради техните качества, а поради сбъркания модел ".

Според Нинова шефът на КПКОНПИ не би трябвало да бъде избиран от хората, които би трябвало по-късно да ревизира и по тази причина социалистите още веднъж са внесли предлагането си той да се назначава от президента.

" Още при основаването на КПКОНПИ от „ Българска социалистическа партия за България “ бяхме срещу. Тази комисия беше основана сбъркано – тогава ние внесохме нашия различен антикорупционен закон и той беше отритнат. Времето сподели, че до момента в който съществуваше и работеше, нито един политик по високите етажи на властта не беше наказан за корупция ", сподели тя.

По думите ѝ не може депутатите и ръководещото болшинство да излъчват ръководителя на комисията, страната да му заплаща заплата и да се чака, че той ще проверява депутатите обективно.

" Човек, който е подвластен от решението на болшинството, в случай че тръгне да проверява обективно – на следващия ден същото болшинство може да се събере и да го уволни. По този метод създадена- комисията, няма да пребори корупцията. Сега ни оферират повече от същото. Досега имахме корупция, в случай че комисията и ръководителят ѝ продължат да работят по този закон, ще имаме повече от същото – повече корупция ", безапелационна бе Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР