Депутатите официално решиха да излязат във ваканция по време на

...
Депутатите официално решиха да излязат във ваканция по време на
Коментари Харесай

Депутатите си гласуваха предизборна ваканция, няма да имат двойни заплати

Депутатите публично взеха решение да излязат във почивка по време на предизборната си акция. И до момента Народното събрание не работеше по време на акциите, само че след въвеждането на изискване за непрекъсваемост на работата на Народното събрание, се оказа, че съвещания може да има даже във време на акциите.
Прочетете още
Затова депутатите взеха решение да създадат промени в правилника на Народното събрание - с цел да имат време за акцията си, а и с цел да не се трансформира Народното събрание в естрада за предизборна пропаганда.   

Народните представители подкрепиха и промените в правилника, свързани с възнагражденията на народните представители и предлагането, с което категорично се регламентира да няма двойни заплати. Това гласоподаваха депутатите с признатите на второ четене промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

Приетите текстове плануват възнагражденията да се начисляват от деня на полагане на клетва от народните представители до деня, предшестващ деня на полагането на клетва на народните представители, определени в идващото Народно заседание. При предварително преустановяване на пълномощията на депутат възнаграждението се дължи до датата на постановяване на решението на органа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР