Депутатите одобриха кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за

...
Депутатите одобриха кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за
Коментари Харесай

Депутатите избраха Атанасова и Белазелков за конституционни съдии

Депутатите утвърдиха кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за Конституционния съд от квотата на Народното събрание. Борислав Белазелков беше определен със 154 гласа, а Атанасова – със 159. Кандидатът на „ Възраждане ” Цвета Рангелова не завоюва задоволително гласове.
Мандатът на новите конституционни съдии ще бъде девет години, гласоподава Народното събрание.
Номинациите от парламентарни групи бяха: на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова, на " Продължаваме промяната - Демократична България " - Борислав Белазелков, и на " Възраждане " - Цвета Рангелова, която не събра задоволително поддръжка.
След като станаха ясни резултатите Атанасова благодари за високата отговорност.
" За мен се сподели много през последните дни и през днешния ден в пленарна зала. Всички вие знаете, че съм градила името си на честен и почтен човек, на самостоятелен и некорумпиран политик. Надявам се, сте уверени в това. Никога не съм разчитала на родословие, подкрепи, случайности, а съм работила намерено, безрезервно и кардинално. В дебата се ражда истината. Благодаря, че съм имала опцията да не отстъпвам истината и да получавам уроците от пленарната зала на Народното събрание. За мен беше чест “, сподели Атанасова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР