Депутатите очаквано отхвърлиха Проекта на решение за прекратяване на Споразумение

...
Депутатите очаквано отхвърлиха Проекта на решение за прекратяване на Споразумение
Коментари Харесай

„Възраждане“ поискаха да се прекрати споразумението за военно сътрудничество между САЩ и България, парламентът отхвърли проекторешението

Депутатите предстоящо отхвърлиха Проекта на решение за преустановяване на Споразумение сред държавното управление на България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, импортиран от „ Възраждане “ и подсилен само от тях

Народните представители дълго дебатираха плана.

Цончо Ганев от „ Възраждане “ съобщи, че на територията на страната не би трябвало да има непознати военни бази.

„ Това, което сега се внушава, че тези бази са под българско управлението и са български, не е истина по най-простата причина – дано някой да се опита да влезе там. Базите са разграничени на две и летищата са разграничени на две – има българска част, в която отива военната ни комисия, има и американска част, в която не влиза никой, единственият, който вероятно може да влезе, би трябвало да е сан на военачалник и да желае авансово позволение от този, който седи отпред в американската част “, съобщи той.

Думите му бяха опровергани от представители на другите политически сили, а Кристиан Вигенин разкритикува „ Възраждане “, че опростяват сериозен спор.

„ Държите се като „ Атака “ от „ Алиекспрес “, означи Вигенин и изброи част от хората в взаимния комитет на България и Съединени американски щати: бригаден военачалник Станимир Йорданов, бригаден военачалник Радостин Илиев, бригаден военачалник Васил Събински, бригаден военачалник Николай Караиванов, бригаден военачалник Петьо Мирчев, бригаден военачалник Димитър Хлебаров.

„ Разбирам за какво всякога повдигате този въпрос, и то в този основен за сигурността на света, освен на Европа, миг. Ще бъде, съгласно мен, еднакво на национално изменничество, в случай че ние вземем решение да прекратим тъкмо в този основен миг това съглашение, тъй като всички специалисти, които се изрекоха в комисия по външна политика изложиха поредност от причини за изгодите за въоръжените сили на България от тези съглашения “, сподели Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР