Депутатите обсъждат вота на недоверие срещу кабинета Петков. До разпада

...
Депутатите обсъждат вота на недоверие срещу кабинета Петков. До разпада
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Обсъждане на вота на недоверие срещу кабинета Петков

Депутатите разискват вота на съмнение против кабинета " Петков ".

До разпада на ръководещата коалиция се стигна, откакто водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов разгласи, че изтегля своите министри от ръководството. Като причина за това той уточни неуспеха на държавното управление в областта на финансите и двойнствената политика на премиера по тематиката за Македония. По този метод ръководещите изгубиха парламентарното си болшинство.

Министър-председателят Кирил Петков дефинира това като извиване на ръцете. Той съобщи, че кабинета няма да се поддаде на този шантаж и ще се опита да сформира държавно управление на малцинството.

Опозиционните партии ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане се сплотиха и показаха неодобрение против метода на ръководство на " Продължаваме промяната ". Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов даде поръчка за нови предварителни избори, а от народните представители от ГЕРБ внесоха избор на съмнение, аргументирайки се с провалилата се финансова политика.

Според Конституцията за внасяне на избор на съмнение са нужни една пета от народните представители, т.е. 48. ГЕРБ, чиято парламентарна група наброява 59 души ги обезпечи.

За приемането на вота са нужни 121 гласа, което значи, че някогашните ръководещи имат потребност от още 62 гласа. За събирането им ще са нужни всички групи отвън ръководещата коалиция - 34 от Движение за права и свободи, 20 от " ИТН ", 13 от " Възраждане ". Четирите групи имат общо 126 гласа.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР