Депутатите обсъждат проект на решение за работата на Народното събрание

...
Депутатите обсъждат проект на решение за работата на Народното събрание
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат ваканцията си преди местните избори

Депутатите разискват план на решение за работата на Народното събрание през септември - октомври т. година Точката беше включена в допълнение в дневния ред по предложение на заместник-председателя на Народното събрание Никола Минчев, който ръководи съвещанието. Той изясни, че планът е обсъждан на председателски съвет по отношение на предизборната акция за локалния избор.

Предлага се Народното събрание да заседава на 18 и 19 септември, на 25 и 26 септември и на 2 и 3 октомври т.г., а пленарни съвещания да не се организират от 11 до 13 октомври в това число, от 18 до 20 октомври в това число и от 25 до 27 октомври в това число.

По това време се организират съвещания на парламентарните комисии. На народните представители се признават единствено транспортни разноски, направени за участия в пленарни съвещания и съвещания на парламентарните комисии. 

Заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски разяснява, че се очаквало някакъв вид сходно решение, само че не е очаквал, че чак такава храброст ще има ръководещото болшинство да предложи един месец българският парламент да не работи , в случай, че се изяснява какъв брой закони би трябвало да бъдат признати. Сега с лекост ръководещото болшинство предлага шест дни да работим в допълнение, а 16 да почиваме, уточни той. Не знам за какво не предложите Народното събрание да не заседава до края на годината, с цел да имате успокоение, с цел да няма кой да ви споделя грешките и да прави оферти, когато се съберете, било то в кабинет или в манастир, оттова да управлявате страната, разяснява Свиленски. 

Председателят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов разяснява, че с днешното предложение, което прави сглобката, единствено ще затвърди мнението, че главната цел е властта, а не благоденствието на хората. В момента ще си гласувате една почивка, за " да се юрнете " да вършиме политическа агитация със съмнителния си престиж на депутати по места, сподели той.

Преди разискването на проекторешението за работата на Народното събрание по време на предизборната акция, депутатите направиха промени в управлението и състава на парламентарни комисии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР