Депутатите обсъждат на второ четене законопроекта за държавния бюджет за

...
Депутатите обсъждат на второ четене законопроекта за държавния бюджет за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на второ четене проекта на закон за Бюджет 2022 г.

Депутатите разискват на второ четене законопроекта за държавния бюджет за 2022 година

Рамката на бюджета планува доходи в размер над 57,2 милиарда лв. и разноски над 63,1 милиарда лв. или недостиг от 4,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Заложените данъчни доходи ще са над 31,6 милиарда лв.. Прогнозите на държавното управление са безработицата да е 5 на 100, а съществени артикули да продължат да нарастват и по този начин инфлацията да стигне 5,6 на 100.

За обществения бранш се отделят над 20 милиарда лева, а за опазване на здравето - 8,3 милиарда лева

Вчера на изключително съвещание на Народното събрание депутатите одобриха бюджетите на държавното публично обезпечаване и Националната здравноосигурителна каса 2022 година



В пленарната зала са министър-председателят Кирил Петков, вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и министри от кабинета.

В хода на дебата по наименованието на законопроекта Кирил Ананиев (ГЕРБ – СДС) прикани държавното управление да си отдръпна плана на бюджет за 2022 година, защото не предлага годишен небосвод на деяние, поради желанията за актуализацията му през юни. Според Ананиев по този начин, през това време, ще може да се поправи обновената бюджетна прогноза. Вторият вид, който той предложи на ръководещите, е да не се споделя Закон за държавния бюджет, а базов закон за държавния бюджет за 2022 година, защото самите ръководещи са споделили, че това е базов вид на бюджета.



Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР