Депутатите обсъждат на второ четене бюджета на Здравната каса за

...
Депутатите обсъждат на второ четене бюджета на Здравната каса за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на второ четене бюджета на Здравната каса за догодина

Депутатите разискват на второ четене бюджета на Здравната каса за следващата година. При разискването на напред във времето беше изведен казусът с лекуването на неосигурените, макар множеството пари за здраве. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия прикани да се попита всеки шеф в какво се трансформират незабавните кабинети, защото, по думите му, там минават неосигурените.

Даниела Дариткова от ГЕРБ отвърна, че са планували повече пари за неосигурени в бързата помощ. За нея заплаща страната, а не обезпечените, сподели тя.

От Движение за права и свободи предложиха да отпаднат лимитите за лечебните заведения, с цел да не се постанова шефовете на лечебни заведения да се чудят по какъв начин да одобряват 101-я болен.

В последна сметка депутатите гласоподаваха лечебните заведения да имат предели и през 2019 година За болнична помощ следващата година ще се насочат над 2 милиарда лева

Фондът за лекуване на деца ще бъде закрит до 31 март 2019 година, а функционалностите му ще се трансферират към НЗОК.

На рецензиите на опозицията, че не може с лесна ръка да се закрива толкоз значима конструкция – здравният министър Кирил Ананиев отвърна, че Фондът за лекуване на деца не се прави с политика, експертите ще останат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР