Депутатите обсъждат на първо четене нови промени в Закона за

...
Депутатите обсъждат на първо четене нови промени в Закона за
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите гласуват промени в Закона за движението по пътищата

Депутатите разискват на първо четене нови промени в Закона за придвижване по пътищата. Те плануват спомагателни регулации за новите водачи, увеличени наказания и обвързване контролните органи да стопират на пътя и да връчват на водачите невръчени електронни фишове.

Депутатите разискват нови ограничавания за младите водачи. Предлага се в границите на една година за тях да важи възбраната да ръководят автомобил с над 120 конски сили, както и да карат през нощта в часовете след 22:00 часа до 06:00 сутринта. С друго изменение се планува задължението контролните органи да стопират на пътя и да връчват невръчени електронни фишове и санкции на водачи, които имат повече от 5 такива.

Предвижда се и възбрана за шофиране в границите на 12 месеца и санкция до 3000 лв. за водачи, които нарушават разпоредбите за прекосяване през жп прелез.

С измененията, импортирани от ГЕРБ-СДС, се дават благоприятни условия на общините да реализират надзор върху разпоредбите за придвижване по пътищата, като ще имат право да употребяват по огромен брой механически средства за надзор, в това число и камери.

" Министерството на вътрешните работи ще остане правоприлагащ орган, който ще издава наказателните постановления. Но тук една огромна специфичност има и това е новото общините ще бъдат и ангажирани с връчването на наказателните постановления ", изясни Александър Ненков.

" Контролът, осъществяването, налагането на санкции, налагането на фишове и на актове, би трябвало да става само от Министерство на вътрешните работи ", безапелационен е Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР