Депутатите обсъждат искането за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов от

...
Депутатите обсъждат искането за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите обсъждат искането за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов

Депутатите разискват настояването за предварително освобождение на Мирослав Иванов от " Продължаваме Промяната " като заместник-председател на Народното събрание (НС). Искането е импортирано от трите опозиционни партии в Народното събрание - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Според правилника на Народно събрание предлагането е признато, в случай че за него са дали своят вот повече от половината от присъстващите народни представители.

Поводът за желаната оставка на Иванов е отнемането на думата на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предишния петък, 13 май. Тогава Десислава Атанасова и вицепремиерът Асен Василев влязоха в спор след декларация на ГЕРБ-СДС.

Според вносителите на проекторешението държанието на Мирослав Иванов е изключително неточно по отношение на представители на трите опозиционни партии, само че най-много се демонстрира по отношение на най-голямата опозиционна парламентарна група - на ГЕРБ-СДС и нейния ръководител.

В претекстовете за настояването се показва още " редовно превишаване на права - налагане на наказване на депутат без причини и лишаване на опцията на опозицията за изявление, както и редовно несъблюдение на задължението - обезпечаване на реда в пленарната зала и съблюдаване на парламентарния устав ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР