Депутатите обсъждат днес новите законопроекти на ГЕРБ и ДПС за

...
Депутатите обсъждат днес новите законопроекти на ГЕРБ и ДПС за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат Изборния кодекс, ако съберат кворум

Депутатите разискват през днешния ден новите законопроекти на ГЕРБ и Движение за права и свободи за промени в Изборния кодекс, в случай че съберат кворум.

ГЕРБ премахва текстовете, които обезсмисляха преференциите, и връща праговете за пренареждане на листите – надлежно 7% за евровота и 5 % от гласовете за дадена листа в парламентарни и локални избори. 

Движението за права и свободи още веднъж внася оферти за отпадане на ограничаването за откриване на до 35 изборни секции в страни отвън Европейския съюз, за по-високи прагове на преференциите и за видеонаблюдение в изборния развой.

Вчера водачът на Воля Веселин Марешки обяве, че групата на партията напуска Народното заседание. По-късно той посочи, че ще имат съвещания с ГЕРБ, след което от „ Воля “ дефинитивно ще решат дали да ревизират решението си и да се върнат в Народното събрание. 

ГЕРБ и Патриотите имат общо 122 народни представители, в случай че Воля не се върне кворумът от 121 депутати ще зависи от Движение за права и свободи, в случай че двама от ръководещите отсъстват от съвещание. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР