Депутатите на ДПС в новия парламент ще бъдат заплатаджии, четящи

...
Депутатите на ДПС в новия парламент ще бъдат заплатаджии, четящи
Коментари Харесай

Журналистът Илхан Андай: ДПС трябва да се прочиства с нови лица

Депутатите на " Движение за права и свободи " в новия парламент ще бъдат " заплатаджии, четящи заявления ". Това съобщи в " Още от деня " журналистът Илхан Андай.

" Те нямат потребен ход, отхвърлиха подадената ръка от Кирил Петков, който им сподели: " Добре пристигнали, само че се откажете от Пеевски ", означи Илхан Андай.

Андай сподели още, че сега мандатите на Движение за права и свободи нямат никаква цена.

" Ако ръководещите настъпят мотиката, завалят кавги, тогава цената на Движение за права и свободи ще се вдигне за едни възможни вотове на съмнение, които ще отворят фронт към последващи избори, което може би е фантазията на Движение за права и свободи ", добави той.

Според него Пеевски не го желае никой от Движение за права и свободи.

" Дали поради акциите на Рашков, или поради нещо друго неговата предизборна акция не реализира максимума, самият той стана народен представител от Велико Търново с излишък от 0,7 и благодарение на изселническите гласове ", уточни още Андай.

" Аз позволявам, че е имало очакване " Движение за права и свободи ", с поддръжката в Турция, да реализират един избирателен резултат от порядъка на над 450 хиляди гласа, ГЕРБ да завоюват още 200 хиляди към този резултат, който реализираха, и с един общ брой от 110-115 депутати на тях щеше да им бъде доста по-лесно да сформират сега държавно управление, като трансферират самостоятелно депутати от други групи. И също така ГЕРБ щеше да е мощ номер 1 и щеше да получи мандата. Затова Движение за права и свободи повторно подобен огромен взрив няма да направи и в случай че тази моя догадка е по този начин, те би трябвало да се сърдят на ГЕРБ, че не си свършиха работата ", сподели Андай.

Издигането на кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент, той дефинира като наложителен ход.

" Машините ужасяват електората на Движение за права и свободи в дребните обитаеми места и появяването на претендент Мустафа, това е като вирус, като се стартира от Бурса до Разград, това нещо носи измежду етноса, който е измъчен един възродителен развой и при подаден код те реагират мобилизиращо, макар че от година на година по-младите са я затворили тази страница, и по тази причина резултатът се получи в Турция, само че в България Движение за права и свободи бележи спад, би трябвало да се създадат разбори, партията би трябвало да се пречиства с нови лица. Движение за права и свободи сама е отговорна ", разяснява Андай високия резултат на Карадайъ в Турция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР