Депутатите на БСП отиват на среща с премиера акад. Николай

...
Депутатите на БСП отиват на среща с премиера акад. Николай
Коментари Харесай

БСП отива при Денков, иска да спре демонтажа на Паметника на съветската армия

Депутатите на Българска социалистическа партия отиват на среща с премиера акад. Николай Денков, с цел да изискат от него да спре демонтирането на Паметника на Съветската войска. Според социалистите има нов проект за бъдещето на монумента - не да бъде демонтиран и изместен, а да бъде нарязан.

" Сега отиваме на среща при министър-председателя, от който ще желаеме неотложно да извика при него регионалния шеф и да спрат всевъзможни безумия, които се случват в центъра на София ", разгласи Георги Свиленски.

Рано тази заран край паметника бе докаран кран, който да стартира свалянето на фигурите на върха. На място имаше полиция, пристигна и регионалната шефка Вяра Тодева. По-късно дойдоха и бранители на монумента - Мая Манолова от " Левицата! ", депутати от " Възраждане " и Българска социалистическа партия - Ивайло Чорбов, Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов, водачът на социалистите в София Иван Таков.

Свиленски описа, че от Българска социалистическа партия отишли към 11,00 часа и поискали диалог с представител на регионалната администрация, който дава отговор за демонтажа. Там, отвътре на оградата, бил зам.-областният шеф Георги Чиков, а те - извън.

" При отварянето на едно от оградните пана, през които влизат и излизат майсторите и чиновниците, при диалога ми с регионалният

" Идеята за това паметникът да бъде демонтиран към този момент е заменена с концепцията да бъде нарязан, защото кранът не може да го отмести, т.е това, което са ви говорили до момента, че ще бъде демонтиран и пратен в музея на социалистическото изкуство има друга позивна. До петък им е даден период да бъде нарязан и опустошен ", сподели Георги Свиленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР